Quinten eerste Limburger die Praktijkverklaring in de wacht sleept!

2 maart

Onlangs werd Quinten Huijerjans verrast met een taart van Gilde Opleidingen, Werk.Kom en SBB. Quinten is namelijk de allereerste Limburger die een Praktijkverklaring in de wacht heeft gesleept. Hij assembleerde de afgelopen drie maanden heel wat af bij Multitube in Weert. En nu wordt de Praktijkverklaring aan hem uitgereikt door Ingrid Leijgraaff van Gilde Opleidingen. Quinten glundert van oor tot oor: ‘Ik denk erover na om nog een BBL opleiding te gaan doen.’ Irma van de Kraats van Werk.Kom is trots: ‘Wat mooi dat jij de eerste bent!’, zegt ze. Dan wordt de taart aangesneden. Quinten deed mee aan de landelijke pilot Praktijkleren met Praktijkverklaring in het MBO. 

Werk.Kom slaat daarbij de handen ineen met de gemeenten uit de regio, het servicepunt Leren en Werken, WSP, regionaal onderwijs en UWV. Er zijn heel wat werkenden en werkzoekenden die geen startkwalificatie hebben, omdat het behalen van een volledig MBO-diploma of MBO-certificaat (nog) niet haalbaar is.

In deze pilot wordt een alternatief geboden. De kandidaat doorloopt een intensieve periode van werken en leren. In de praktijk van een erkend leerbedrijf leert hij de vaardigheden aan, die zijn afgeleid van de MBO-kwalificatiestructuur. De invulling is voor elke kandidaat anders, maatwerk dus, maar vaste onderdelen zijn begeleiding, een leerbaan en een vorm van inkomen. Voor werkgevers bieden de beoogde Praktijkverklaringen een mooi instrument om (potentiële) medewerkers die nog geen BBL-diploma of MBO-certificaat hebben breder en beter inzetbaar te maken binnen het bedrijf.

Vacature Coördinator Gezondheid en...

Inschaling CAO SGO Medewerker Beleidsuit...

Vacature: Werkcoach (28-32 uur per...

Inschaling CAO SGO medewerker beleidsuit...

Kom jij naar de banenmarkt op 6 okt...

Kom jij speeddaten met werkgevers op d...
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.