Van hobby naar droombaan

15 oktober

Op een dag had Gert Brink een idee. Hij wilde van zijn hobby zijn werk maken. 8 Jaar geleden startte  Gert met veel plezier als vrijwilliger bij het Natuur- en Milieucentrum (NMC) in Weert. Hij maakte een afspraak bij De Risse en zei:‘Er staat een vacature open bij het NMC. In het verleden werkten er mensen via De Risse en nu nog. Zou ik dit werk misschien ook betaald kunnen doen?’ Vervolgens ging   werkcoach Karen Sengers aan de slag.

Ook leidinggevende Jet Joris zag het meteen zitten!  Jet vertelt: ‘We wisten dat we goed vlees in de kuip hadden. Gert is zo gastvrij. Hij is attent en hij ziet overal werk. Hij toont veel initiatief! ‘Zal ik vandaag dit doen?’,  vraagt hij dan. Door zijn verleden als vrijwilliger weet hij ook tegen welke problemen vrijwilligers aanlopen en hij verzint overal een oplossing voor.’ Gert verklaart nader: ‘Vrijwilligers kunnen werkbenodigdheden soms moeilijk vinden. Daarom ben ik de voorraadkast goed aan het inrichtingen en alles aan het labelen, zodat dingen op een vaste plek liggen. En de thee ligt vaak op drie verschillende plekken. Die krijgt ook een vaste plek. ’

 

Manus van alles
Gert is nu via De Risse gedetacheerd naar zijn droombaan als manus van alles en die rol past perfect bij hem. ‘Ik ben hier een vrij man’, glimlacht Gert. In het verleden werkte hij bij Fascino ook als manus van alles en toen voelde hij zich als een vis in het water.

‘Waar het nodig is spring ik bij het NMC bij’, zegt Gert. De ene keer zit ik achter de balie, de andere keer loop ik met de poetsdoek rond. De volgende dag voer ik administratieve taken uit. Ik zorg dat de juiste folders er liggen. Oude folders vervang ik door nieuwe.’ In het NMC heerst er altijd bedrijvigheid. Er komen schoolklassen, vakantiegangers, wandelaars en nog veel meer mensen, dus Gert hoeft zich nooit te vervelen.

Overal kansen
Gert is blij dat hij via Werk.Kom van zijn hobby zijn werk heeft kunnen maken. Gert: ‘Ik kwam een aantal jaar geleden bij De Risse terecht. Ik werd voor 100% afgekeurd.’ Hij ging niet bij de pakken neerzitten en begon met vrijwilligerswerk. Na een tijdje zei Gert: ‘Ik heb structuur nodig. Altijd vakantie is niks voor mij. Ik denk dat ik toch best wat kan!’ Zo kwam hij dus bij De Risse terecht. Hij hielp bij het opknappen van de Lichtenberg in Weert en ging weer betaald werken. Zo zie je maar. Niet alleen ziet Gert overal werk, hij ziet ook overal kansen. En mede door zijn eigen vindingrijkheid heeft hij nu dus de baan van zijn dromen!

Ontbijtsessie bij Werk.Kom

  Onlangs waren een aantal ondernemers u...

Aziz sleutelt zichzelf tot fietsenm...

‘Ik vind Nederland een fijn land, behalv...

Jan Rutjens vindt zijn plek in onde...

Theo Mertens van Werk.Kom laat een stilt...
webdesign: Artis.