Dat éne berichtje op het schoolportaal

19 mei

Dat één bericht op het schoolportaal verschil kan maken, blijkt wel in het geval van Dennis Hendriks, de 24-jarige student HRM aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Hij is aan het laatste jaar van zijn opleiding bezig en komt uit Stramproy. Dat bewuste berichtje ging over een stage bij De Risse. Sanne Takken was al eerder stagiair en heeft hem hierover getipt. Die inhoud sprak Dennis zo aan dat hij meteen hierop reageerde.

 

Zijn doel

“Ik wil heel graag mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt verder helpen.” Waarom hij juist voor deze doelgroep kiest?

“Ik heb eens bij een les gezeten tijdens de cursus Lezen en Schrijven bij De Risse en het viel me op dat die mensen zo gedreven zijn,” vertelt hij. “Ze gaan helemaal voor hun eigen doelen en laten groei zien. Daar kunnen wij als mensen zonder arbeidsbeperking nog wat van leren!”

“En wat maakt een organisatie als Werk.Kom voor jou zo speciaal, terwijl je hetzelfde werk misschien ook ergens anders kan doen?”

Even valt hij stil. “Da’s een goede vraag! Bij Werk.Kom voel ik me meteen thuis, al vanaf het moment dat ik er voor het eerst binnenliep. Het is een team van coöperatief ingestelde mensen. Ze zijn gedreven en hebben oog voor mensen. Ik denk niet dat ik me ergens anders zo thuis kan voelen. Want op die andere plekken gaat het er vooral om dat je de gestelde “targets” haalt.”

Bij Werk.Kom is Dennis in ieder geval naar zijn mening beslist nog niet uitgeleerd. Integendeel: “Ik zie dat deze mensen mogelijkheden hebben en groei laten zien. Als ik deze doelgroep vooruit wil helpen, dan zal ik de organisatie van Werk.Kom toch nog veel beter moeten leren kennen. Vooral op inhoudelijk vlak wil ik graag meer weten, zodat ik later ook kan bepalen welke taken en richting het beste bij mij past,” aldus Dennis.

Vol enthousiasme is hij momenteel bij Werk.Kom bezig en hij heeft het enorm naar zijn zin.

 

Het MBO, een scharrel met HBO Psychologie en de Detailhandel

Daar ging het een en ander aan vooraf. Dennis doorloopt een paar jaar terug het MBO en volgt hier de opleiding Detailhandel. Hij slaagt en vervolgens start hij aan het HBO. Hij is geïnteresseerd in psychologie, begint ook aan de opleiding, maar maakt deze niet af. Toch laat hij het er niet bij zitten en gaat op het HBO verder. Zijn huidige opleiding volgt hij ook op dit niveau. Maar daarnaast kennen mensen hem van zijn werkzaamheden bij de Jumbo aan het Collegeplein in Weert. Want detailhandel lijkt hem ook op het lijf geschreven, al is het een bijbaan, hij vult zijn taken als Vulploegleider prima in. Zes jaar geleden is hij bij deze Jumbo vestiging begonnen als medewerker van de Vulploeg. Maar dankzij de opleiding Detailhandel doet hij wel veel ervaring op in de zes jaar dat hij nu bij de Jumbo werkt.

 

Veel succes

Dennis, namens iedereen van De Risse wensen wij je veel succes en we duimen voor je dat je de opleiding goed afrondt! Wat ons betreft ben je nu al geslaagd! Met jouw gedrevenheid, enthousiasme en optimisme is dat vast geen enkel probleem.

Vacature Coördinator Gezondheid en...

Inschaling CAO SGO Medewerker Beleidsuit...

Vacature: Werkcoach (28-32 uur per...

Inschaling CAO SGO medewerker beleidsuit...

Kom jij naar de banenmarkt op 6 okt...

Kom jij speeddaten met werkgevers op d...
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.