Gezamenlijke aanpak statushouders wegens succes verlengd

19 december

Werk.Kom is trots! De gezamenlijke aanpak voor statushouders in Weert levert goede resultaten op en wordt zelfs landelijk als voorbeeld gezien. Maar liefst 100 statushouders hebben vanaf 2016 succesvol deelgenomen aan een integratietraject. Daarvan zijn er maar liefst 52 door Werk.Kom aan een betaalde baan geholpen. Daarnaast is een groep van 14 personen gestart met een proefplaatsing of een werkstage. Verder zijn 5 statushouders gestart met een studie op Mbo-, Hbo- of Wo-niveau. De overige statushouders zitten nog in het traject.
 
Het succes van het project zit met name in de integrale aanpak. Wethouder Martijn van den Heuvel: “Iedere statushouder krijgt een traject aangeboden dat is aangepast aan de persoonlijke situatie en te behalen resultaten. Dit betekent een integrale aanpak waarin het leren van de taal, het volgen van een opleiding, het vinden van werk niet na elkaar, maar parallel plaatsvinden. Deze aanpak zorgt voor successen, de mensen zien zelf dat de resultaten gericht zijn op kansen voor een goede toekomst voor hen in Nederland”.
 
De gemeenteraad heeft afgelopen woensdag besloten de ingezette koers de komende twee jaar voort te zetten.
 
Vandaag organiseerde de gemeente Weert een bijeenkomst voor ruim 100 statushouders die een integraal traject volgen of hebben gevolgd. Doel van de bijeenkomst was het uitwisselen van ervaringen, evalueren van het project en ophalen van ideeën en ervaringen. Daarnaast was er volop gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en contacten te leggen.
 
Klik hier voor het volledige persbericht
Benieuwd naar de foto’s, Klik hier

webdesign: Artis.