Vacature Jobcoach Plus

16 september

Pilot jobcoaching plus

De Arbeidsmarktregio Midden-Limburg wil op korte termijn starten met de pilot ‘jobcoaching plus’. In deze pilot worden twee jobcoaches plus ingezet. Deze jobcoaches hebben een brede opdracht die als doel heeft om jongeren in kwetsbare posities in staat te stellen steeds meer op eigen kracht een werkzaam leven op te bouwen. Met jobbcoaching plus wordt geprobeerd deze jongeren dusdanige vaardigheden aan te leren en voorwaarden te scheppen in de werksituatie en daarbuiten, alsmede het netwerk van de jongeren te versterken, dat dit doel in zicht komt. Jobcoaching plus betreft een (langdurige) vorm van ondersteuning voor specifieke jongeren. Het gaat in deze pilot om jongeren die woonachting zijn de Arbeidsmarktregio Midden-Limburg en voor wie het vinden en behouden van een baan moeilijk is; jongeren die ondersteuning nodig hebben gericht op ‘werk’ én op andere leefgebieden die het behouden van een baan belemmeren. Het betreft een zwaardere vorm van ondersteuning en zal alleen voor die jongeren ingezet worden, waarvoor er geen andere passende vorm van ondersteuning is. De jongeren hebben een leeftijd tussen de 16-27 jaar en worden via scholen of de gemeenten aangedragen om in aanmerking te komen voor deze pilot. De pilot duurt 2 jaar.

 

Werkgeversservicepunt en Werk.Kom
Er worden twee jobcoaches plus ingezet. Een jobcoach plus gaat aan het werk bij het Werkgeversservicepunt (WSP) Midden-Limburg gevestigd te Roermond en een bij Werk.Kom (WSP Weert e.o.) gevestigd in Weert. Het WSP heeft als hoofddoel het vormgeven van een gezamenlijke aanpak van de gecoördineerde werkgeversdienstverlening in Midden-Limburg. De belangrijkste taak van het WSP is om relaties op te bouwen met werkgevers en deze te onderhouden om zodoende meer mensen aan het werk te helpen. Daartoe is het belangrijk dat werkgevers één aanspreekpunt hebben en dus het WSP naar buiten toe goed wordt gepositioneerd als hét gezicht en aanspreekpunt voor de werkgeversbenadering in de regio.

 

Ten behoeve van de pilot jobcoaching plus is functie vacant van:

 

  Jobcoach plus

 

 2 jobcoaches plus voor 32-36 uren per week

 

Jobcoaching plus is een activiteit die uitgevoerd wordt door een jobcoach die een bredere opdracht heeft dan een reguliere jobcoach. De jobcoach plus is het eerste aanspreekpunt voor de jongere en ondersteunt de jongere tijdens diens werkzame carrière op diverse leefgebieden in de werksituatie én daarbuiten die het behouden van een baan bemoeilijken. Waar nodig neemt de jobcoach plus hierbij de regierol op zich. De jobcoachplus kan regelmatig aanwezig zijn op de werkvloer, maar ook buiten de werksituatie weet de jongere, de jobcoach te vinden. De coach fungeert tevens als buddy voor de jongere en als verbindende schakel en contactpersoon voor de werkgever en het netwerk van de jongere. De jobcoach zet nadrukkelijk ook in op de vorming en versterking van het netwerk van de jongere en weet welke mogelijkheden hiervoor ingezet kunnen worden. Uiteindelijk dient de inzet van de jobcoach plus er toe te leiden dat de jongere op eigen kracht en die van diens netwerk zijn baan kan behouden. De inzet van de jobcoach plus kan niettemin, daar waar noodzakelijk, ook langdurige, ‘waakvlam’ ondersteuning betreffen.

De taken en rollen van de jobcoachplus zijn onder te verdelen in vier onderdelen:

 1. Coachen op de werkplek
 2. Buddy
 3. Netwerk versterken
 4. Regisseur

Wat vragen we van jou?

 • Als geboren coach heb je de natuurlijke drive om anderen verder te helpen.
 • Je legt makkelijk contact en weet mensen snel voor je te winnen.
 • Door je tact, luisterhouding en empathie ben je een prettige gesprekspartner.
 • Je bent praktisch en steekt graag je handen uit de mouwen.
 • Je denkt in kansen en oplossingen en laat je door tegenslag niet uit het veld slaan.
 • Je verstaat en spreekt de taal van werkgevers.
 • Je hebt kunt goed samenwerken met de doelgroep van deze pilot.
 • Je signaleert belemmeringen van deze jongeren, pakt deze samen aan en schakelt hiervoor met de juiste partijen.
 • Je doet dat wat nodig is om deze jongeren verder te helpen.
 • Je kunt goed omgaan met een grote mate van vrijheid en zelfstandigheid.
 • Je kunt werken in een pilot waarin nog niet alles vastligt en er ruimte is voor jouw inbreng.
 • Je draagt bij aan de monitoring van deze pilot.

 

Opleidingseisen:

Relevante opleiding op minimaal HBO niveau en bijbehorend werk- en denkniveau. Het hebben van een diploma gericht op (job)coaching is een pré.  

Ervaringseisen:

Minimaal drie jaar praktijkervaring in het werkveld van zakelijke dienstverlening, reintegratie en/of arbeidsbemiddeling.

Kennis van en inzicht in beroepen, opleidingen, de regionale arbeidsmarkt en jongeren met een achtergrond in het praktijkonderwijs, speciaal onderwijs of MBO niveau 2.

 

Kernkwaliteiten:

Klantgericht, deskundig, samenwerken, betrouwbaar, verbeteringsgericht, resultaatgericht, netwerken, marktgericht.

Wat bieden wij:

Dienstverband vooralsnog voor de duur van maximaal 2 jaar, gedurende 32/36 uur per week.

Salaris afhankelijk van kennis en ervaring van maximaal € 4.048,- bruto per maand (aanloopschaal 8 - functieschaal 9), bij een fulltime dienstverband.

Interesse?

Heb je belangstelling voor deze functie bij Werk.Kom of het WSP Roermond, reageer dan vóór 30 september met een sollicitatiebrief en CV. Geef daarbij aan welke werkplek; Werk.Kom of WSP Roermond, je voorkeur heeft. Solliciaties kunnen gemaild worden naar lisenkavanoppen@roermond.nl t.a.v. Lisenka van Oppen EN Claudia Moonen via cmoonen@werkpuntkom.nl. Wil je nog verdere informatie over deze functie, dan kun je contact opnemen met Claudia Moonen via telefoonnummer 06-45384352 .

Voor interne kandidaten geldt, dat verschillende arbeidsrechtelijke constructies mogelijk zijn, waaronder bijvoorbeeld een tijdelijke detachering naar de gemeente Roermond vanuit de huidige werkgever. Een en ander wordt nader afgestemd tussen de gemeente Roermond, de uitlenende organisatie en de medewerker.

Kom jij naar de banenmarkt op 6 okt...

Kom jij speeddaten met werkgevers op d...

PSW en Risse Groep namen afgelopen...

PSW en Risse Groep namen afgelopen week...

Even voorstellen: accountmanager Pr...

“Ik sta altijd vrolijk om 6 uur op voor...
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.