Betaald werken én naar school bij DIT techniek Zuid

19 januari

4 dagen betaald werken in techniek of bouw, 1 dag naar school en dan ook nog uitzicht op een vaste baan! Te mooi om waar te zijn? Nee het kan! Bij DIT Bouw en Techniek. Vandaag was er in de groene zaal bij Werk.Kom een informatiebijeenkomst over werken en leren in de installatie- en montagetechniek. DIT Techniek Zuid werft samen met Werk.Kom mensen voor de BBL opleidingen: praktijkopleidingen waarin je werken en leren kunt combineren. Was jij er vanochtend niet bij, maar raak je na het lezen van dit artikel toch geïnteresseerd? Meld je dan bij Adviseur Werkgeversdiensten Danielle Veenhuizen. 

Volle zaal
De zaal zat vanochtend vol met geïnteresseerden, er waren o.a. statushouders en ook afgevaardigden van Het Kwadrant kwamen – op uitnodiging van Werk.Kom - een kijkje nemen, want misschien is er in de toekomst een samenwerking mogelijk tussen de school en DIT Techniek Zuid. Het Kwadrant is enthousiast en de partijen – die Werk.Kom bij elkaar bracht - hebben meteen een vervolgafspraak gepland. Dus wellicht komt die gedroomde samenwerking er!

Wat kun je verwachten?
Luuk Brankaert van DIT Techniek Zuid gaf vanochtend een presentatie. Wat verwacht DIT Techniek Zuid van jou? Een flinke dosis motivatie en inzet en een basisbeheersing van het Nederlands. Verder wil je je graag ontwikkelen in installatie,- of montagetechniek en ben je minimaal 32 uur per week beschikbaar. Er zijn geen eisen, qua vooropleiding ed.
En wat kun jij verwachten? Na de bijeenkomst volgt er een bouwbezoek op locatie zodat je een indruk krijgt van je toekomstige werkplek. Daarna 1 Dag naar het praktijkopleidingscentrum om werkzaamheden in een gesimuleerde omgeving uit te voeren. Een praktijkopleider bepaalt dan of je door kan naar het voorschakeltraject. In dat traject leer je in 10 weken de basishandvaardigheid van elektrotechnische- en/of werktuigbouwkundige installaties.

Opleiding
Na dit traject kun je als hulpmonteur aan de slag naast een ervaren monteur. Je krijgt dan een VCA-opleiding en BBL-opleiding niveau 2, die volledig betaald wordt door DIT Techniek Zuid. Ook boeken en materialen worden gefinancierd en er is een tegemoetkoming in de kosten voor een laptop. Als je start, krijg je meteen een tijdelijk dienstverband.  Er zijn verschillende niveaus waarop je in kunt stromen, afhankelijk van je kwaliteiten. Een statushouder vraagt of het een probleem is dat hij nog taalles heeft. Het is een vereiste dat mensen hun inburgeringsexamen gehaald hebben, want ze dienen de taal voldoende te beheersen. Maar geen nood: deze statushouder kan eventueel later instromen, als hij zijn examen gehaald heeft. DIT Techniek Zuid en Werk.Kom blijven in de toekomst ook werven. Na de presentatie konden geïnteresseerden met al hun vragen terecht bij Luuk Brankaert. En… er zijn nu al 4 kandidaten die instromen in het traject.

Ben jij ook geïnteresseerd? Neem dan contact op met Danielle Veenhuizen via dveenhuizen@werkpuntkom.nl

Vakantieliteratuur: Taalcoach Luke...

In zijn vrije uren heeft taalcoach Luke...

Joost Leenders: werkleider en mense...

Na heel wat jaren in het onderwijs vond...

Op Weg naar Werk bij Gemeente Weert

Ready voor take-off! We gaan op expediti...
Bron: MLA TV
Bron: MLA TV
Bron: MLA TV
Bron: MLA TV
Bron: Weert TV
Bron: Weert TV
webdesign: Artis.