Joost Leenders: werkleider en mensenmens

24 juli

Na heel wat jaren in het onderwijs vond Joost Leenders het tijd voor iets anders. Sinds kort vervangt Joost Jos Hebben tijdelijk als Werkleider ATC. Joost heeft al eerder kennis gemaakt met Risse Groep toen hij nog docent was op het Kwadrant: ‘Mijn leerlingen uit het praktijkonderwijs volgden hier hun externe stage. Ik vond het altijd mooi om te zien hoe ze hier groeiden. Deze jongeren hadden vaak een laag zelfbeeld, maar bij Risse Groep deden ze écht succeservaringen op. Risse Groep biedt voor hen maatwerk.’

Voldoening
Joost kiest in zijn werk vaak voor de uitdagende doelgroepen. Het biedt veel voldoening te zien hoe mensen zich goed ontwikkelen, soms tegen alle verwachtingen in.  Niet alleen werkte Joost met leerlingen uit het praktijkonderwijs, hij werkte ook als docent bij AZC’s en op procesopvanglocaties in Budel en Echt. Jongeren die hij hielp leefden vaak in grote spanning:  krijg ik wel of geen toekomst in Nederland? Bij Vluchtelingenwerk gaf Joost inburgeringscursussen aan volwassen. Ook dat was dankbaar werk.

En bij Risse Groep komt Joost wéér statushouders tegen op de werkvloer, mede dankzij zijn achtergrond kan hij ze waarschijnlijk goed helpen. Verder zijn er ook PSW‘ers en SW’ers, een hele nieuwe doelgroep voor hem. En hij komt ook weer leerlingen van het Kwadrant tegen. Hij beziet ze nu niet vanuit het oogpunt van de docent, maar vanuit het gezichtspunt van de werkleider.

Menselijk
Hoe gaat Joost zijn rol van werkleider eigenlijk invullen? ‘Ik ben een mensenmens, dus de mens staat voor mij voorop en ik ben een menselijke werkleider. Ik wil transparant en eerlijk zijn, een fijne sfeer scheppen en het maximale uit medewerkers halen. Ik wil ze zien groeien. Maatwerk leveren.’ Zijn eerste doel is dan ook de mensen te leren kennen. Niet teveel achter die Pc zitten, maar vooral de vloer op! In zijn eerste week zit Joost al productiewerk te doen met zijn medewerkers. Al inpakkend en pratend leer je elkaar kennen. Het vak van leraar is elke dag anders. Ook bij Risse Groep gaat Joost het elke dag anders maken. We wensen hem veel succes en plezier! 

Wegens succes start tweede training...

Hoe schrijf je een kerstkaart? Hoe maak...

Lezen & Schrijven krijgt een ro...

Vroeger heette het bibliotheek. Wij noem...

Fotoshoot Blue Monday

Onlangs vierden wij van Werk.Kom Blue Mo...
webdesign: Artis.