Opleiding Gezondheid in september van start

19 januari

In september 2021 gaat de nieuwe Fontys opleiding Gezondheid van start in Venlo. Werk.Kom, gemeente Weert en gemeente Nederweert gaan stageplekken bieden voor studenten van deze opleiding.

Het wordt de enige opleiding in Nederland die studenten opleidt tot dé vakinhoudelijk specialist op het gebied van gezondheid, preventie en technologische zorginnovatie. Studenten geven zelf vorm aan de opleiding. Bovendien vindt de studie voor het grootste gedeelte plaats vanuit leerwerkplekken, al vanaf de start van het eerste studiejaar.

Professionals
De opleiding speelt in op de groeiende behoefte van bedrijven, zorginstellingen en overheid aan gezondheidsprofessionals. Professionals die zich richten op het totaal: op de hulpvraag vanuit gezondheid, de organisatie en de leefomgeving. En dus niet alleen op de symptomen. De opleiding richt zich op preventie in de gezondheidszorg én op innovaties binnen het gezondheidslandschap waarbij technologie een belangrijke rol speelt.

Gezondheidsvraagstukken
Wat is de impact van big data, robotica en artificiële intelligentie in de zorg? Hoe stimuleer je bewegen en gezond eten al zo vroeg mogelijk op basisscholen? Kan iemand met de ziekte van Parkinson zelfstandig thuis wonen? Gezondheid is veel meer dan alleen niet ziek zijn en vraagt om een nieuwe vorm van zorgprofessionals. De studenten aan deze HBO-opleiding gaan hard aan de slag om zulke professionals te worden.

Mooi dat wij daar als Werk.Kom –samen met de gemeenten– iets aan bij kunnen dragen!

Vacature Coördinator Gezondheid en...

Inschaling CAO SGO Medewerker Beleidsuit...

Vacature: Werkcoach (28-32 uur per...

Inschaling CAO SGO medewerker beleidsuit...

Kom jij naar de banenmarkt op 6 okt...

Kom jij speeddaten met werkgevers op d...
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.