Een topoplossing voor Topgrass

7 februari

Wist jij dat Werk.Kom ook creatief is in het verzinnen van oplossingen voor moeilijke vraagstukken? Onlangs klopte Topgrass bij ons aan. Het bedrijf houdt zich bezig met aanleg, onderhoud en recycling van (kunst)grasvelden. Topgrass heeft onlangs in opdracht van de gemeente Nederweert bij Rksv Merefeldia een nieuw kunstgrasveld aangelegd. Vanwege de complexiteit van deze opdracht kon Topgrass niet op de traditionele wijze voldoen aan de SROI-verplichting (Social Return on Investment).  

Claudia Moonen van Werk.Kom legt uit wat SROI is: “SROI is bedoeld om werkgelegenheid te genereren voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Dit kan gaan om mensen die werkloos zijn wegens ontslag, een faillissement, maar ook om andere redenen. Social return is van toepassing op iedereen die langer dan drie maanden buiten het arbeidsproces valt. In Nederland gaat dit om zo’n 1.3 miljoen mensen. Dit maakt SROI erg belangrijk voor de samenleving.“ 

Het vergde specialistische kennis de complexe opdracht bij Merefeldia uit te voeren. Vandaar dat mensen uit onze doelgroep niet direct konden deelnemen aan het project. Twan Sanders van Topgrass legde zijn vraagstuk voor aan Marco Vink van Werk.Kom. Samen kwamen ze tot een unieke alternatieve oplossing. Twan Sanders: “We hebben ervoor gekozen trainingsvouchers beschikbaar te stellen voor mensen uit de doelgroep die werken bij Kansrijk in de Wijk.”

Met deze Topgrassvoucher kunnen deelnemers aan Kansrijk in de Wijk (on the job) trainingen volgen in verschillende richtingen o.a. werken langs de weg, werken met de bosmaaier, VCA, werken met de kettingzaag en een ‘training heftruck’. Trainingen die allemaal bijdragen aan de ontwikkeling van de deelnemers. Ook Mario Salmans voorman bij Kansrijk in de Wijk vindt dit een prima initiatief. Deelnemers van  Werk.Kom, De Widdonckschool, Maaskei en PSW ondersteunen in hun ontwikkeling, daar zijn we voor. Niet alleen door mensen werkervaring op te laten doen maar dit ook te ondersteunen door het faciliteren van opleidingen en training. Een win-win situatie voor alle partijen!

Kom jij naar de banenmarkt op 6 okt...

Kom jij speeddaten met werkgevers op d...

PSW en Risse Groep namen afgelopen...

PSW en Risse Groep namen afgelopen week...

Even voorstellen: accountmanager Pr...

“Ik sta altijd vrolijk om 6 uur op voor...
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.