Werk.Kom maakt werkgevers wegwijs op het gebied van laaggeletterdheid!

12 december

Onze Adviseurs Werkgeversdiensten helpen u laaggeletterdheid onder uw medewerkers op te sporen en aan te pakken. Zij kunnen u verwijzen naar de juiste instanties. Wist u dat laaggeletterdheid een vaak verborgen probleem is op de werkvloer? Laaggeletterd zijn medewerkers die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en/of digitale vaardigheden. Deze mensen zijn bijvoorbeeld vake r ziek en hebben vaker problematische schulden. Dikke kans dat dit verborgen probleem ook binnen uw bedrijf bestaat. Investeren in laaggeletterdheid kan uw organisatie heel wat opleveren!

Regelmatig zijn het mensen van wie u het niet verwacht. Een diploma is zeker geen garantie dat mensen niet laaggeletterd zijn. Wist u dat er in heel Nederland maar liefst 2,5 miljoen mensen laaggeletterd zijn? Deze mensen zijn vaak een kei in het verbergen van hun problemen, bijvoorbeeld vanwege schaamte. U kunt hen helpen. En wij helpen ú daarbij op weg!

Onze Adviseurs Werkgeversdiensten helpen u op weg om laaggeletterdheid op te sporen binnen uw bedrijf. Want hoe herkent u laaggeletterdheid en hoe maakt u het bespreekbaar? Onze adviseurs vertellen u verder meer over de mogelijkheden tot scholing en ontwikkeling voor deze doelgroep. Zo kunnen laaggeletterden deelnemen aan een training bij Bibliocenter of Gilde Opleidingen. Ook kunt u zelf beter leren omgaan met deze doelgroep.

Wat levert het op?
Investeren in laaggeletterden kan uw organisatie heel wat opleveren. U vergroot bijvoorbeeld de duurzame inzetbaarheid van deze medewerkers en het ziekteverzuim wordt teruggedrongen. Ook kunnen fouten en bedrijfsongevallen voorkomen worden. Klinkt dit u als muziek in de oren? Maak een afspraak voor een maatwerkgesprek laaggeletterdheid met onze Adviseurs Werkgeversdiensten Priscilla Stevens (priscilla.stevens@werkpuntkom.nl ) en Ryan Becker (ryan.becker@werkpuntkom.nl).

Vacature jobhunter statushouders 32...

  VACATURE JOBHUNTER STATUSHOUDERS 32-36...

Elean is een meester-motivator!

“Laatst heb ik de grafrede geschreven vo...

Vacature: Consulent intake & di...

18-36 uur per week Inschaling CAO SGO Me...
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.