Arrosso geeft via Werk.Kom creatief invulling aan Social Return

15 juli

Het bedrijf uit Molenbeersel heeft samen met Werk.Kom –onderdeel van Risse Groep- een innovatieve en betekenisvolle manier bedacht om invulling te geven aan haar Social Return verplichting. Arrosso is een bedrijf dat creatief denkt en duurzaamheid slim inzet. Het renovatiebedrijf ontwikkelde een methode om grootschalig de zinken beschermingslaag van stalen materialen te verwijderen en opnieuw te verzinken. Heel wat vangrails langs de autobaan zijn op deze manier door Arrosso al gerenoveerd. Daarmee onderscheidt het bedrijf zich van aannemers die alleen nieuwe geleidingsrails aanbieden. 

Social Return
De methode leverde Arrosso een mooie opdracht op van provincie Gelderland. In het contract is een Social Return verplichting (SROI) opgenomen. Hub Huynen van Arrosso ging met Marco Vink van Werk.Kom in gesprek. Hoe zou het bedrijf het beste invulling kunnen geven aan SROI? Al gauw bleek dat de werkomgeving bij Arrosso minder geschikt is voor het merendeel van onze mensen omdat het zwaar fysieke arbeid betreft. Maar Marco en Hub zijn niet voor één gat te vangen! Er werd creatief gedacht. Arrosso gaat op een bijzondere manier invulling geven aan (SROI). Hub Huynen: “We gaan een bijdrage leveren aan het project Trainingsteams. Arrosso  financiert extra jobcoaching binnen het project zodat er een tweede Trainingsteam opgestart kan worden. De samenwerking met Marco Vink verliep heel goed. We zijn blij dat we samen tot deze mooie oplossing zijn gekomen!”

Trainingsteams
Het project Trainingsteams is een samenwerking tussen Werk.Kom, Risse Industrie, PSW en De Widdonckschool. Kandidaten van Werk.Kom, cliënten van PSW en scholieren van De Widdonckschool zetten onder begeleiding hun eerste stappen op de arbeidsmarkt bij bedrijven in de regio. Het project verkleint zo de grotere stap naar een betaalde baan. Arrosso is enthousiast om een bijdrage te leveren aan dit mooie project. Wellicht zijn zij hierin een inspiratie voor andere werkgevers!

Heeft u interesse om in uw bedrijf kansen te bieden aan een Trainingsteam of wilt u meer weten over dit project? Neem contact op met Marco Vink van Werk.Kom via mvink@werkpuntkom.nl 

Kleine banenmarkt voor statushouder...

Onlangs organiseerde Werk.Kom een kleine...

Werk.Kom haalt een meesterverbinder...

“Op school was ik vaak de clown!,” beken...

Vacature Salarisadministrateur

24 uur per week (Medewerker beleidsuitvo...
Marketing & communicatie Risse Groep
Marketing & communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.