Elean is een meester-motivator!

9 april

“Laatst heb ik de grafrede geschreven voor mijn eigen begrafenis!” Elean Daoudi-Daems zegt dit niet bepaald met een begrafenisgezicht. Met een grote lach vervolgt ze: “Het heeft me zulke mooie inzichten gegeven. Ik ging me afvragen: ‘wie wil ik zijn, voor mezelf en voor anderen?’ ‘Hoe hoop ik dat mensen zich mij zullen herinneren?’ Na deze inspirerende oefening sta ik nóg bewuster in het leven. Welke mooie dingen hebben mensen over Elean gezegd? Iemand zei laatst: ‘Jouw superkracht is mensen aan je verbinden, het vertrouwen winnen en je bent oprecht nieuwsgierig en wil weten wat iemand beweegt. Iedereen wil graag met je praten en mensen durven hun hart bij je te luchten.’ Dat vond ik zo mooi om te horen!

Vlammend verhaal
Deze kwaliteiten passen ook heel goed bij een werkcoach, Elean! Daarover dadelijk meer. Onlangs maakte Elean de overstap van PSW Werk - waar ze met veel genoegen jobcoach was - naar een functie als werkcoach bij Werk.Kom. Al een aantal jaar had Elean in haar vorige job nauw contact met Risse Groep/Werk.Kom. Op een dag een tijd geleden was ze bij Risse Groep in huis. Per ongeluk sloot ze aan bij een presentatie van onze directeur Niek Eijsberg. Deze vertelde een vlammend verhaal over onze nieuwe Toekomstvisie ‘Samen maken we werk van talent’. Onze transformatie van productiebedrijf naar ontwikkelbedrijf kwam aan bod. Elean dacht al snel: ‘Daar wil ik bij zijn!’ “ Ik hoorde als rode draad ‘ontwikkelen’ en ‘de mens centraal’. “Yes! dacht ik. Niek vertelde met passie en ik was verkocht!”

Overwinningen
Risse Groep werd de volgende stap in haar ontwikkeling. “Bij PSW Werk hebben we samen mooie dingen neergezet. Ik wilde mijn stokje nu graag overdragen aan een nieuwe generatie.” En bij Risse Groep gaat Elean haar talent nog verder ontwikkelen. “Ik voel echt een passie voor het coachen van mensen. Ze helpen groeien en ze in hun unieke kracht te zetten. Ik vind het ook geweldig om kleinere en grotere overwinningen te behalen met mensen. Toen ik nog bij Kruidvat werkte, coachte ik mensen uit de doelgroep op de werkvloer. Op een dag kwam er een vrouw die in het begin veel weerstand had. Het was geweldig om langzaam haar vertrouwen te winnen en te zien welke overwinningen ze heeft behaald. Daar word ik blij van. Uiteindelijk heeft deze vrouw een vast contract in de wacht gesleept! Ik ben heel geïnteresseerd in wat mensen motiveert. Ik verdiep me ook in motiverende gespreksvoering en lees veel over dit soort onderwerpen. Ik ben altijd op zoek naar die vonk die de intrinsieke motivatie in een mens aanwakkert.”

Blind date
“Weet je, alles wat ik aanpak komt recht uit mijn hart. Het is een natuurwet: ‘wat je geeft, krijg je terug’. Die warmte en dat ‘recht vanuit het hart’-handelen zie ik ook terug bij collega’s bij Risse Groep. Ik geniet erg van het onboardingstraject voor nieuwe medewerkers, ik ga elke dag met andere collega’s in gesprek. Het is net of ik iedere keer een blind date heb met een collega!”, lacht ze. Heerlijk, dat enthousiasme dat mensen hier delen. Het onboarden is een heel goede ijsbreker!”

Hecht gezin
En wie is Elean eigenlijk in haar privéleven? Ik heb een samengesteld gezin. Zelf heb ik 2 kinderen en mijn man heeft er 3. Zijn zoon van 18 woont bij zijn moeder, de andere 2 kinderen en mijn kinderen wonen bij ons. Ze zijn allemaal in de pubertijd maar het is over het algemeen een gezellige bedoening! Onze kinderen hebben hechte banden met elkaar. Dat is zo mooi om te zien!” Laatst werden mijn man en ik wakker, zegt hij: “Is het niet heerlijk dat ze zichzelf aankleden en hun eigen broodtrommel vullen?” Hun zelfredzaamheid - die gelukkig wat verder gaat dan aankleden en broodtrommels vullen - weten we erg te waarderen. We zijn beiden blij met de fijne band die we met onze kinderen hebben. De kernwaarden van Risse Groep gelden ook voor ons gezin: #Puur: we mogen helemaal onszelf zijn. #Samen: we helpen elkaar altijd. #Doen: en we hebben een doe-mentaliteit!”

En dan heeft Elean ook nog toffe hobby’s! Ze is dol op puzzelen en spelletjes, ook een escape room ziet ze graag van binnen. Voor een pubquiz kun je haar ’s nachts wakker maken. “Mijn man vindt het wel rete-irritant dat ik altijd win!”, grinnikt ze. En dan helpen mijn man en ik nog wel eens mee in het bedrijfje van mijn schoonzus. Heb je ooit van Comiccons gehoord? We gaan heel wat markten af met allerlei artikelen op het gebied van comics, televisiefiguren etcetera.”

Speels zijn ze ook nog!

We wensen Elean een geweldige tijd bij Werk.Kom met heel veel inspiratie op zoek naar de intrinsieke motivatie van mensen.

 

Vacature Salarisadministrateur

24 uur per week (Medewerker beleidsuitvo...

Vacature jobhunter statushouders 32...

  VACATURE JOBHUNTER STATUSHOUDERS 32-36...

Elean is een meester-motivator!

“Laatst heb ik de grafrede geschreven vo...
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.