Even voorstellen: Alexandra Donk

7 november

Met haar rood-witte blindenstok loopt ze door de gangen in het gebouw van Werk.Kom “Ik vind het echt geweldig dat ik hier meteen kon beginnen, al heb ik een visuele beperking!,” straalt Alexandra Donk. Ze past geweldig binnen onze bedrijfsfilosofie, inclusief haar visuele beperking! Maar ook gewoon als mens. Stagiaire Alexandra Donk is nu al een kleine bezienswaardigheid én een grote inspiratiebron voor onze kandidaten. Ze heeft dan ook een uniek verhaal. Klik op de link en laat je ook inspireren.

Alexandra (26) was ooit een begaafde rechtenstudent, heel gedreven. Ze ging altijd voor het hoogste cijfer en ze had grote toekomstdromen. Op een dag veranderde haar hele leven. Ze was toen 21. Binnen 3 weken tijd verloor ze haar zicht, ze ziet nog 5%. Er was geen verklaring voor. Haar wereld stortte in. Alexandra:  “Ik vond het zo moeilijk. Van de ene op de andere dag had ik een ernstige visuele beperking. Ik moest heel veel opnieuw leren. Ik heb me er de eerste tijd flink tegen verzet. Ik kon het niet accepteren. Al mijn dromen vielen in duigen. Ik wilde per se nog mijn propedeuse Rechten halen en studeerde vaak tot 22u ’s avonds. Ik zette door en het lukte. Doorzetten zit in mijn karakter. Gelukkig. Uiteindelijk werd ik realistisch en ging op zoek naar een studie die ik wel kon volgen. Human Resource Management aan de Fontys in Eindhoven.”

Alles werd vanaf die tijd anders:

“Ik zie geen details meer en kan geen gezichten onderscheiden op een afstand. Als ik ergens heen ga, moet ik eerst de route oefenen. Ik gebruik nu veel meer mijn gehoor en andere zintuigen.”, vertelt ze. “In die moeilijke eerste tijd kwam ik een vrouw tegen, die ook heel erg nieuws had gekregen. Zij heeft me anders leren kijken, niet letterlijk maar figuurlijk. Ik heb heel veel aan mijn gesprekken met haar gehad. Ze was mijn inspiratiebron. Ik heb geleerd dat er altijd een weg is als je maar doorzet.”

Inspiratiebron
En nu is Alexandra op haar beurt een inspiratiebron voor anderen. Dat merkte ze bijvoorbeeld toen ze op kennismakingsgesprek kwam bij Werk.Kom. Ze werd meteen met open armen ontvangen. Manager Claudia Moonen en consulent Intake & Diagnose Helma van Happen werden stil van haar verhaal. “Onze kandidaten kunnen veel van jou leren! Je kunt ze laten zien wat er mogelijk is als je in jezelf gelooft.”, zeiden zij meteen.

Knuffel
En zo ging het. Alexandra zit bij gesprekken met kandidaten bij verschillende afdelingen. Ze vertelt haar verhaal dan. “Ik kreeg al een knuffel van een kandidaat!”, zegt Alexandra, “Dat raakt me. Ik krijg nog meer hartverwarmende reacties. Ik wil dit werk doen omdat ik andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt anders kan laten kijken! Ik kan ze helpen om ervoor te gaan. Dat geeft me voldoening. ”

Alexandra, een gewetensvraag: Had je je visuele beperking willen missen?” Alexandra: “Mijn visuele beperking had ik liever niet gehad, maar het heeft me wel een hele andere kijk op het leven gebracht. Ik blijf kijken naar de mogelijkheden en ga uitdagingen aan!" 

 

 

Kleine banenmarkt voor statushouder...

Onlangs organiseerde Werk.Kom een kleine...

Werk.Kom haalt een meesterverbinder...

“Op school was ik vaak de clown!,” beken...

Vacature Salarisadministrateur

24 uur per week (Medewerker beleidsuitvo...
Marketing & communicatie Risse Groep
Marketing & communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.