Ghazi Naser Kasem: van herder tot booroperator bij WBM Staalservice

23 mei

“Ik ben heel blij dat ik een contract heb gekregen!”, glundert Ghazi Naser. “Ik vind alles leuk hier: het werk en de collega’s. Zij helpen me heel goed als ik vragen heb!” Onlangs tekende Ghazi uit Irak een jaarcontract bij WBM Staalservice in Stramproy. Ook opleidingscoördinator Marianne Mosselman is trots. In januari besloot Werk.Kom jobcoaching in te zetten tijdens proefplaatsingen om de kans nog groter te maken dat deze succesvol verlopen. Marianne: “Ghazi startte een tijd geleden in een proefplaatsing. Het is heel goed dat deze mogelijkheid bestaat. Mensen die nieuw zijn in ons land kennen de geschreven en ongeschreven regels op de werkvloer nog niet en hebben dus extra aandacht nodig.”

Opleiden en ontwikkelen
Marianne: “Op de werkvloer is Ghazi goed begeleid door jobcoach Judith Hanraths van Werk.Kom. In Irak was Ghazi  herder, een zelfstandig beroep. Bij ons kwam hij voor het eerst in aanraking met werknemersvaardigheden op de Nederlandse werkvloer. Hij heeft veel geleerd over werktijden, op tijd komen en op het juiste moment stoppen met werken. Tijdens de proefplaatsing leerde Ghazi ons beter kennen en leerden wij hem beter kennen. Dat is ook een kracht van de proefplaatsing. Ghazi werd vooral in het begin intensief gecoacht. Na een paar maanden hebben we besloten dat we met Ghazi  verder willen.”

“Hij is zelfs bezig aan een opleiding tot Booroperator!” WBM Staalservice vindt opleiden en ontwikkelen namelijk heel belangrijk. Binnen het bedrijf is er een bedrijfseigen opleidingshuis ontwikkeld: door middel van diverse leertrajecten verloopt het leren gestructureerd en de lerende medewerker wordt begeleid door een praktijkleermeester en een interne opleidingscoördinator. En Ghazi volgt dus met succes de opleiding tot booroperator!

Leergierig
Ook jobcoach Judith Hanraths is trots. “Ik ben met Ghazi aan de slag gegaan met al die geschreven en ongeschreven regels op de werkvloer die Marianne net noemde. In Irak was hij eigen baas en hier is hij medewerker, dat vergt een andere houding. Ook leert hij steeds beter Nederlands hier op de werkvloer. Hij is nu bezig aan de opleiding. En wie weet wil hij daarna nog verder leren bij WBM  Staalservice.”

Snel schakelen
Marianne: “Dit is de eerste keer dat we werken met iemand uit het Midden-Oosten. Dat is ons goed bevallen! In ons bedrijf werken we al samen met Oost-Europeanen. En sinds een tijd werken we naar alle tevredenheid samen met Werk.Kom. Er zijn altijd korte lijnen en we kunnen snel schakelen. We hebben echt een goed gevoel bij Werk.Kom!”

Toekomst
En Ghazi blijft zich ontwikkelen. In de zomer legt hij zijn proeve van bekwaamheid af en als het meezit is hij dan echt booroperator. Wij hebben er alle vertrouwen in. En wie weet wat de toekomst nog brengt? Een jobcoach van PSW heeft inmiddels het stokje overgenomen van Judith Hanraths. We wensen Ghazi veel succes en plezier in zijn verdere loopbaan!

 

Vacature Salarisadministrateur

24 uur per week (Medewerker beleidsuitvo...

Vacature jobhunter statushouders 32...

  VACATURE JOBHUNTER STATUSHOUDERS 32-36...

Elean is een meester-motivator!

“Laatst heb ik de grafrede geschreven vo...
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.