Even voorstellen: Maud Heijmans

23 maart

Op maandagen is er voortaan een nieuw gezicht te vinden op het kantoor van Werk.Kom. Maud Heijmans van MetGGZ is elke maandag van 13u tot 15u de vraagbaak op het gebied van GGZ-gerelateerde vragen voor alle medewerkers van Werk.Kom en ook voor onze werkleiders. Dus hebben medewerkers iemand met geestelijke problematiek in de caseload en willen ze graag advies van onze GGZ-professional, dan nemen ze contact op met Maud! De cliënt hoeft daarvoor niet ingeschreven te zijn bij MetGGZ. Maud voelt zich al thuis bij Werk.Kom. “Ik hop wekelijks van het ene naar het andere bureau”, lacht ze. “Maar ze kunnen me altijd wel ergens vinden in de kantoortuin.”

Als persoonlijk begeleider van MetGGZ gaat Maud op andere dagen op huisbezoek bij mensen. “Ik ben een aantal jaar geleden blijven plakken op mijn stageplek en ik heb het nog steeds naar mijn zin.  Ik help mensen bij hun hulpvragen. De één wil bijvoorbeeld meer structuur in zijn dagen aanbrengen, de ander wil graag eerder uit zijn bed komen. Ook heb ik veel te maken met mensen die kampen met verslavingen.” Haar interesse in de GGZ is ontstaan vanuit haar fascinatie voor de menselijke psyche. Maud wil mensen die verstrikt raken altijd verder helpen en motiveren om hun leven weer op te pakken. Die weg gaat niet altijd over rozen. Ze heeft inmiddels heel wat doorzettingsvermogen en geeft dat ook over aan haar cliënten. Verder volgt Maud nog de HBO-opleiding tot Psychosociaal Counselor waarin ze mentaal gezonde mensen behandelt en begeleidt in veranderprocessen op persoonlijk, sociaal-psychologisch en educatief vlak. Deze mensen ervaren vaak (tijdelijke) blokkaden en onvermogen. Het opheffen van blokkaden en herstel van het eigen vermogen staan centraal.

Sporten is heel goed voor de geest. En laat Maud nu in haar vrije tijd super sportief zijn. Ze is dol op boot campen in de bossen, hardlopen en gaat iedere dag met de fiets naar het werk. Verder noemt ze zichzelf een ‘sociale bezige bij’. Haar sociale bezigheden zijn momenteel door corona wat beperkter, maar dat mag de pret niet drukken!

We wensen Maud veel plezier en succes bij Werk.Kom!

Kleine banenmarkt voor statushouder...

Onlangs organiseerde Werk.Kom een kleine...

Werk.Kom haalt een meesterverbinder...

“Op school was ik vaak de clown!,” beken...

Vacature Salarisadministrateur

24 uur per week (Medewerker beleidsuitvo...
Marketing & communicatie Risse Groep
Marketing & communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.