Werner Bloemers: cijferman, taalwonder en humorist

20 april

Een passant op de werkvloer bij gemeente Weert zal opvallen dat zodra Werner Bloemers ten tonele komt er vaak iets te lachen valt. Werner is een doorzetter met een goed gevoel voor humor en mensen maken graag grappen met hem. Zijn weg ging niet altijd over rozen. Op tweejarige leeftijd kreeg hij door een speling van het lot mazelen (encephalitis) waardoor hij zeer slechtziend en slechthorend werd. Zo nodig is er een tolk voor hem beschikbaar op de werkvloer, waardoor de communicatie heel goed in stand blijft. Ook krijgt Werner prima begeleiding van werkcoach Sannen Knoops van Werk.Kom. Werner: “Ze helpt me altijd in tijden dat het nodig is! Dat is waardevol.”

Gemeente
Werner inspireerde al heel veel mensen! Hij heeft een aanzienlijke intelligentie – volgde o.a. opleidingen op het gebied van boekhouden en bedrijfsadministratie - en bemachtigde een mooie baan als medewerker Financiën bij gemeente Weert. Hij kwam hier voor het eerst tijdens een stage in 1992. Werner: “In het begin moesten ze bij de gemeente aan me wennen! Maar toen ze erachter waren dat ik uit goed hout gesneden ben, hebben ze veel moeite gedaan om mij een baan te bezorgen. Ik heb het erg naar mijn zin bij de gemeente. Mijn collega’s en leidinggevende zijn aardige, humorvolle en behulpzame mensen. Ik beur ze in deze bittere tijden graag een beetje op in de app-groep! Soms denk ik ook terug aan de mooie jaren die achter ons liggen, met al die leuke mensen. Sommigen zijn er helaas niet meer door overlijden, ziekte of pensioen.”

Tien voor taal
Op het werk is Werner een cijferman, maar Werner blijkt ook nog eens heel goed in taal! Hij is een kei in alle aspecten van taal, behalve Einstein-taal. Hij schrijft columns voor Nederweert 24 en de regionale krant Hallo. In zijn grappige en diepzinnige stukken komt hij helemaal tot zijn recht. Pas schreef deze taalmagiër nog een verhaal over de mystieke rust en stilte op de werkvloer in tijden van corona, gelardeerd met beeldende scènes over mensen die van ellende thuiswerken in hun (vuile) onderbroek.

Schrijven
Werner: “Ik kwam bij Nederweert 24 terecht via een vriendin van mijn moeder. Zij vond het altijd prachtig om te lezen wat ik allemaal meemaakte. Ik schrijf over van alles – sport, politiek, liefde, seks – maar vooral over het leven en de indrukken die ik heb en over dingen uit het verleden. Ik vind het geweldig om zo mijn hoofd leeg te maken. Het gekke is: ik kijk na het afronden nooit meer naar zo’n stuk, want dan ben ik maar kritisch.” Werner loopt met het idee rond een boek te schrijven, misschien over zijn bijzondere leven, maar hij weet niet of het er ooit van komt.

Werner is ook een bezige man in zijn vrije tijd. Hij vermaakt zich enorm met cijfers in zijn hoedanigheid als penningmeester, hij speelt gitaar, doet aan Nordic Walking en ook nog aan hardlopen. Hij heeft zelfs getafeltennist, want ondanks zijn beperkte zicht kon hij dat neurotisch stuiterende balletje toch prima volgen. Verder is hij een fervent lezer en maakt hij een studie van diersoorten en cultuurgeschiedenis. Maar wat doet hij nu het liefste in zijn vrije tijd? “Luieren!”, lacht Werner, “maar daar kom ik helaas weinig aan toe in alle drukte!” En wat hoopt hij  voor de toekomst? “Ik hoop dat ik nog wat meer tot rust kom. En dat ik daarna nóg meer kan genieten van het leven. Ik wil alles zo goed mogelijk volbrengen en tussen de bedrijven door ook écht altijd mezelf blijven!”

Werners columns lezen? Hier zijn een paar links:

https://www.nederweert24.nl/2021/04/05/het-achtste-wereldwonder-werner-bloemers/ 

https://www.nederweert24.nl/2021/03/09/het-jaar-dat-je-niet-anders-kon-werner-bloemers/ 

https://www.nederweert24.nl/2021/02/14/en-de-vastelaovundj-hae-ging-veurbiee-werner-bloemers/ 

https://www.nederweert24.nl/2020/12/08/het-golfslagbad-werner-bloemers/ 

Vacature Salarisadministrateur

24 uur per week (Medewerker beleidsuitvo...

Vacature jobhunter statushouders 32...

  VACATURE JOBHUNTER STATUSHOUDERS 32-36...

Elean is een meester-motivator!

“Laatst heb ik de grafrede geschreven vo...
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.