Erwin Coolen: “Het is hier fantastisch!”

25 maart

“Mijn eerste indruk?”, vraagt Erwin Coolen, “Fantastisch! Ik heb altijd al bij een milieustraat willen werken. De mensen, de mentaliteit, de gasten: ik vond het op de eerste dag al geweldig!” Erwins werkcoach Susan Bongenaar glimlacht: “We hadden bij Werk.Kom echt nog nooit een vacature binnengekregen voor een milieustraat. En toen kwam plotseling de vacature bij de milieustraat in Maarheeze. Erwin hapte natuurlijk gretig toe. Het werd een succes. Hij is altijd positief en zet zich heel goed in!”

Ongehoorzame gast
Wat doet Erwin eigenlijk bij de milieustraat? Erwin: “Ik wijs de mensen op welke plek ze bepaald afval kwijt kunnen, ik loop heel wat rond en poets ook tussendoor. Laatst had ik een ongehoorzame gast. Hij had autobanden met velgen bij zich. Ik zei dat we die niet mogen aannemen. Toen hij weg was trof ik ze aan tussen de banken. Ik kwam er toevallig bij uit. Gelukkig gebeurt zoiets zelden.”

Wieërts
“Het gaat heel goed tussen mij en de gasten. Op een rustig moment babbel ik graag wat met de mensen. Ik moet wel opletten dat ik een beetje Nederlands spreek, want ik ben een ‘Wieërtenaar’ in hart en nieren. Dus ik praat zo nu en dan lekker ‘plat Wieërts’. Dat kan natuurlijk niet elke Brabander waarderen!”, schatert hij. Maar de meeste mensen accepteren de Limburger helemaal. “Ik heb ook hele fijne collega’s”, vervolgt Erwin: “Mijn voorman geeft duidelijke instructies en helpt me graag!”

Gevoel voor drama
In zijn vrije tijd schakelt Erwin lekker af met Netflix. Hij heeft zeker gevoel voor drama, want Medisch Centrum West en Dynasty zijn favoriet. Erwin: “Laatst heb ik nog een weddenschap gewonnen. Iemand dacht dat Ludo definitief uit Goede Tijden Slechte Tijden zou verdwijnen, maar ik zei: ‘Die staat vast weer op uit de dood! Dat doen ze allemaal’, en gelijk had ik.”

Detachering
Dan kijkt Erwin serieus. “Ik wil mensen nog iets meegeven. Op de werkvloer bij De Risse hoor ik soms verhalen van mensen met wie het misging tijdens een detachering. Daardoor durft niet iedereen de stap te zetten. Maar ik kan het echt aanbevelen. Ook als je ooit een negatieve ervaring hebt gehad met een detachering, probeer het gewoon nog eens. Misschien was het gewoon niet jouw werkplek. Met de juiste begeleiding en klik op de werkvloer is een detachering juist fantastisch. Je groeit ervan. Het kan je heel veel opleveren. Dus zet alsjeblieft eens de stap!”

Kleine banenmarkt voor statushouder...

Onlangs organiseerde Werk.Kom een kleine...

Werk.Kom haalt een meesterverbinder...

“Op school was ik vaak de clown!,” beken...

Vacature Salarisadministrateur

24 uur per week (Medewerker beleidsuitvo...
Marketing & communicatie Risse Groep
Marketing & communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.