Desirée is 65 en heeft net een nieuwe baan!

1 juli

“Ik vond het meteen geweldig bij Werk.Kom. Wat een verademing! Desirée van de Broek had wat pech met een vorige werkgever en kwam op straat te staan. Ze belandde kort in de WW en daarna… hield het op. Ze had geen recht meer op een uitkering. Desirée is inmiddels 65 en nog hartstikke fit! “Maar overal waar ik solliciteerde werd ik afgewezen vanwege mijn leeftijd. Dat was heel vervelend”, vertelt ze. Maar toen werd ze gered door Werk.Kom. Ze zeggen gewoon enthousiast: “Wij zoeken met je mee!” Esther Nijessen werd haar jobhunter en Desirée volgde de sollicitatietraining bij Theo Mertens van Werk.Kom. En bij het solliciteren werd ze prima gecoacht en begeleid door Esther.

Iets leuks
“Desirée, er is misschien een mooie vacature voor je! Een functie in ons eigen bedrijfsrestaurant,”  zei Esther op een dag. “Ik was het echt beu om thuis te zitten en dit klonk me als muziek in de oren,”  vertelt Desirée. Esther ging hard aan de slag voor Desirée. Ze had al snel een prettig sollicitatiegesprek met werkleider Nico Rooijmans. Het klikte. Er was nog 1 addertje onder het gras: Desirée behoorde niet officieel tot het doelgroepenregister. Esther begon voor haar te lobbyen. Esther: “Risse Groep besloot uiteindelijk gewoon mee te bewegen met deze unieke situatie. We zijn immers een ontwikkelbedrijf, waarin ook oudere mensen zich kunnen ontwikkelen. Geweldig toch?”

Desiree kon beginnen.

65 kan prima
Dat ze 65 is, blijkt in de praktijk helemaal geen probleem. Oudere mensen hebben vaak veel werkervaring en zijn meestal goede krachten die het werk écht zien.

Humor
Desirée: “Ik ben heel blij met mijn nieuwe baan. Toen ik kennismaakte met mijn collega’s zei ik: “Zeg vooral alles tegen mij. Als ik het niet goed doe én als ik het wel goed doe en maak vooral grapjes met me. Daar ben ik dol op! De collega’s zijn aardig en Nico is een hele fijne leidinggevende. Hij doet zo zijn best. Nico maakt omeletten met champignons en groenten uit de losse pols, zonder recept. En wij doen het na!”, lacht ze. “Ik heb zelf 35 jaar in winkels gewerkt. Soms komen er medewerkers in het restaurant die me van vroeger kennen. Ze zeggen: “Hè wat doe jij hier?”

Nog niet met pensioen
Over twee jaar mag ze al met pensioen. “Maar ik heb zin om er nog twee jaar tegenaan te gaan. Alleen als ik de loterij win stop ik eerder met werken”, zegt Desirée beslist. “De tijd die ik nog heb is kostbaar, realiseer ik me. Mijn schoonzus is al op haar 71ste overleden en mijn vader stierf al op z’n 68ste. Ik hoop dat ik straks nog een paar jaar mag genieten! Dan ga ik veel diepzeeduiken met m’n man of samen met de camper de wereld in trekken. Maar eerst nog twee jaar genieten van deze mooie baan!”

Vacature Coördinator Gezondheid en...

Inschaling CAO SGO Medewerker Beleidsuit...

Vacature: Werkcoach (28-32 uur per...

Inschaling CAO SGO medewerker beleidsuit...

Kom jij naar de banenmarkt op 6 okt...

Kom jij speeddaten met werkgevers op d...
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.