Eerste stappen op de arbeidsmarkt

1 april

“Het is fijn hier bij Wetron en de mensen zijn lief”, zegt Lukas, ”En Karin is aardig en niet te bazig!”
“Ik ben geen bazig type, maar heel soms is het nodig om een beetje op te treden”, lacht Karin. Sinds een tijd werkt Karin Brunenberg, jobcoach van PSW, met een groep jongens en meiden op locatie bij Wetron. Zij zijn het eerste Trainingsteam in Regio Weert dat van start is gegaan. Het project Trainingsteams is een samenwerking tussen Werk.Kom, PSW Werk en De Widdonckschool. Kandidaten van Werk.Kom, cliënten van PSW en leerlingen van de Widdonckschool zetten bij bedrijven in de regio – in een veilige setting - een eerste stap op de arbeidsmarkt om die grotere stap naar een echte baan te verkleinen.

Ze werken een aantal maanden op deze locatie en gaan dan weer verder naar de volgende locatie. Zo doen ze heel wat werkervaring op in verschillende branches. Ze worden hier dus begeleid door Karin en ze zijn unaniem: Karin is een supercoach!

Droombaan
De jongens scheuren hier bij Wetron graag rond op de elektrische pallet truck. Ze kunnen hier alvast een beetje oefenen voor het behalen van hun certificaat. En ondertussen verzetten ze op die EPT ook heel wat werk. Daan van de Widdonckschool vindt het hier geweldig! Hij liep eerder al stage op de afdeling logistiek bij Risse Groep. Karin: “Collega Frans van Wetron komt Daan regelmatig even lenen voor werkzaamheden op een andere plek.” Dat is een goed teken!  “Later wil ik graag in een pretpark werken, in de logistiek”, droomt Daan hardop. Karin en Daan denken alvast na over het portfolio dat hij tegen die tijd zal meenemen om zijn droombaan te veroveren. 

“Misschien is het leuk om een filmpje te maken van alle werkervaring die ik de komende tijd opdoe!”, zegt hij. Karin vindt het een goed idee.

Dagbesteding of werk?
Brigitte werkt ook graag bij Wetron. Zij komt deels van de dagbesteding bij PSW, maar werkte ook al een tijd in een kwekerij. “Ik ben heel graag hier”, zegt Brigitte, “Ik wil zo snel mogelijk weg bij de dagbesteding!”, roept ze beslist.

Pawel – van De Widdonckschool - zit met een brede glimlach op de EPT: “Dit is mijn eerste stage en ik snap nu ook waarom ik stage moet lopen. Je leert hier hele andere dingen dan op school!”

Het project
Karin licht het project verder toe: “De kracht van Trainingsteams is dat kandidaten in een echt bedrijf aan het werk zijn. Het is de bedoeling dat we bij verschillende werkgevers aan het werk gaan in verschillende branches, zodat kandidaten kunnen uitzoeken welk werk bij hun past, waar ze goed in zijn en zich kunnen ontwikkelen.

Het is een enthousiaste groep, ze vergroten hun zelfvertrouwen, leren nieuwe vaardigheden (zowel werknemers- als praktische vaardigheden), hebben sociale contacten (met elkaar en in het bedrijf). Ze zijn allen gemotiveerd om iets nieuws te leren en iedereen werkt hier aan zijn eigen doelen.

Het lijntje met Werk.Kom en VSO de Widdonckschool is kort. Er wordt nauw met elkaar gecommuniceerd over de voortgang en de samenwerking verloopt prettig.

We doen het hier vooral allemaal samen. Niet voor niets wordt dit project gesubsidieerd vanuit de experimenteerregeling van Samen aan de Slag!”

Voor het project Trainingsteams zijn we nog op zoek naar werkgevers die een plek willen bieden aan een Trainingsteam. Interesse? Neem van contact op met Josine Tans van Jobcoach PSW Werk (j.tans@psw.nl tel: 06 22448394)of met Marco Vink (mvink@werkpuntkom.nl tel: 06-42314096 ) of Kim Hendriks (khendriks@werkpuntkom.nl tel: 06-43844287)

 

Vacature Salarisadministrateur

24 uur per week (Medewerker beleidsuitvo...

Vacature jobhunter statushouders 32...

  VACATURE JOBHUNTER STATUSHOUDERS 32-36...

Elean is een meester-motivator!

“Laatst heb ik de grafrede geschreven vo...
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.