Ontmoet…Gérard Stienen.

21 december

Gastredacteur Danielle Veenhuizen, Consulent Intake & Diagnose, schreef dit verhaal over een kandidaat die indruk maakte:

Gedreven man
Toen hij binnenkwam zag ik een gedreven man. Een man met een heel divers CV. Hij had door de jaren heen heel wat baantjes gehad, een route zonder rode draad gevolgd. Ik zag ook een man met een zwaar verleden zoekend naar de kans om dat verleden achter zich te laten. Gérard had zijn leven net een beetje op de rit, hij had moeilijke beslissingen genomen en had hard gewerkt aan zijn persoonlijke situatie. Tijd voor de volgende stap: betaald werk voor langere tijd vinden!

Gérard werd bij ons aangemeld door gemeente Weert nadat hij een heel proces had doorlopen. Samen met zijn begeleidster van Moveoo kwam hij voor een intake. Ik zag op zijn CV dat hij een Havo-diploma had en vroeg: “Wil jij nog een opleiding volgen?” Gérard veerde onmiddellijk op: “Ik heb kort geleden nog tegen mijn begeleidster gezegd dat ik dat graag wil!”, antwoordde hij enthousiast. “Weet je dan ook al in welke richting?” Ook dat wist hij.

Werken in de zorg
Bij de volgende afspraak had hij alles al uitgezocht. Hij wilde heel graag in de zorg werken. We hebben gekeken naar organisaties die zich bezighouden met BBL-trajecten in de zorg. We kwamen uit bij Land van Horne en PSW. Maar daarmee was hij er nog niet. Hij moest de kans krijgen zichzelf te presenteren, dus heeft hij een hele mooie sollicitatiebrief geschreven. Gérard vertelt: “Hierin legde ik uit waarom de zorg me zo aanspreekt. Mijn moeder was verpleegster en ontmoette mijn vader herstellende in het revalidatiecentrum. Daar ontstond de liefde. Mijn moeder is helaas al op jonge leeftijd overleden waardoor ik voor mijn vader moest zorgen. Dat viel me zwaar en ik viel in een diep gat. Maar nu ben ik eruit geklommen en klaar voor mijn nieuwe toekomst!”

Rooskleurige toekomst
Zowel Land van Horne als PSW wilden graag met hem in zee. Dus moest Gérard kiezen. Hij koos voor beide organisaties. Hij volgt nu het BBL-traject bij Land van Horne. PSW sprak hem ook zo aan dat hij daar één avond in de week vrijwilligerswerk verricht. Inmiddels heeft hij een eigen woning en ziet de toekomst van Gérard er een stuk rooskleuriger uit dan een jaar geleden.

Het was allesbehalve gemakkelijk maar het is Gérard op eigen kracht gelukt om uit het dal te klimmen. Met de juiste motivatie en mindset kom je heel ver. Ik ben apetrots.

Werk.Kom wenst Gérard veel succes in zijn nieuwe loopbaan!

 

Vacature Coördinator Gezondheid en...

Inschaling CAO SGO Medewerker Beleidsuit...

Vacature: Werkcoach (28-32 uur per...

Inschaling CAO SGO medewerker beleidsuit...

Kom jij naar de banenmarkt op 6 okt...

Kom jij speeddaten met werkgevers op d...
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.