Primeur voor horecamedewerkers Risse Groep

4 juli

Vier medewerkers van het bedrijfsrestaurant van Risse Groep sleepten als eersten in Limburg een Praktijkverklaring Horeca in de wacht. Het traject dat ze volgden is onderdeel van de pilot Praktijkleren met de Praktijkverklaring. Binnen deze pilot slaat Werk.Kom , onderdeel van Risse Groep, de handen ineen met de gemeenten in de regio, het servicepunt Leren en Werken, regionaal onderwijs, in dit geval CITAVERDE College , SBB en UWV.  

Inspirerend programma
Henk Segers van CITAVERDE College kwam in samenwerking met Nico Rooijmans, bedrijfsleider van het bedrijfsrestaurant van Risse Groep, tot een inspirerend programma. Op de werkvloer was het met name Nico die zijn eigen mensen aanstuurde en toetste. Henk evalueerde het geleerde met de deelnemers. “Ze kunnen heel goed hun eigen leermomenten benoemen”, zegt Henk. Ook werkcoach Barbara van Roekel van Werk.Kom was betrokken. Zij coachte de deelnemers en gaf ze o.a. les in werknemersvaardigheden. En wat bleek? Ze wisten op dat vlak bijna alles al! Een goed teken.

Waardevolle praktijkervaring
Een deelnemer vertelt: “Ik vond het heel leuk om mee te doen. Ik heb veel geleerd. Ook het opruimen en andere vaardigheden zitten dankzij de training goed in mijn systeem. Het is fijn dat je nu met een praktijkverklaring kunt laten zien wat je in je mars hebt. Want praktijkervaring is heel waardevol.” 

Barbara van Roekel: “De toegevoegde waarde van Praktijkleren is dat de medewerker werkt aan zijn eigen ontwikkeling. De Praktijkverklaring is een erkenning van de vaardigheden en geeft de mogelijkheid om door te stromen naar een MBO (niveau 2) opleiding. Ook voor werkgevers is het interessant om medewerkers de mogelijkheid te geven een Praktijkverklaring in de wacht te slepen. Het vergroot de betrokkenheid van de medewerker en is het een mooie waardering. Een bedrijf stimuleert zo de ontwikkeling van zijn of haar medewerkers.” 

Wilt u meer weten over Praktijkleren met een Praktijkverklaring? Neem contact op met accountmanager Kim Hendriks van Werk.Kom via tel: 06 438 44 287. 

Vacature Salarisadministrateur

24 uur per week (Medewerker beleidsuitvo...

Vacature jobhunter statushouders 32...

  VACATURE JOBHUNTER STATUSHOUDERS 32-36...

Elean is een meester-motivator!

“Laatst heb ik de grafrede geschreven vo...
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.