Kleine banenmarkt voor statushouders

15 juli

Onlangs organiseerde Werk.Kom een kleine banenmarkt speciaal voor werkzoekende statushouders. De banenmarkt vormt het eindpunt van een pilot waarbinnen statushouders die al een tijdje op zoek zijn naar werk, bemiddeld worden naar een werkgever. Een aantal enthousiaste werkgevers waren van de partij, zoals McDonald’s Weert & Nederweert, Vebego Groen, ZorgStart en Heerschap Groep. “Voor bedrijven is het op de krappe arbeidsmarkt vaak moeilijk om aan voldoende en gemotiveerd personeel te komen. Het uitzendbureau kan niet altijd bieden wat ze hopen of zoeken.”, vertelt Paul van Riesen. “En dan ontdekken ze Werk.Kom. Werk.Kom kan gemotiveerde krachten bieden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat kunnen ook statushouders zijn, die door Werk.Kom goed begeleid worden. Ook krijgen de meeste statushouders taalles van Gilde Opleidingen. Regelmatig zijn werkgevers heel tevreden over onze kandidaten en hun begeleiding.”

De zaal zat vol tijdens de banenmarkt. Er waren statushouders die een training volgen bij Risse Groep, statushouders die taallessen volgen bij Gilde Opleidingen en statushouders die werkzaam zijn in ons Arbeidstrainingscentrum (ATC). Werk.Kom startte met een presentatie over arbeidsmarktparticipatie. Boghos Tekeyan vertelde over beroepen die ze konden vinden via de markt: van buschauffeur, tot kok en van lasser tot horecamedewerker. Vervolgens werd verteld over de werkcultuur in Nederland en welke competenties je nodig hebt op onze arbeidsmarkt. Ook werd ingezoomd op sollicitatiegesprekken, vacatures en CV. Na de presentatie hielden alle aanwezige bedrijven een pitch voor de statushouders, waarna de werkzoekenden vragen stelden over werktijden, arbeidsvoorwaarden, taalniveau e.d. Daarna maakten ze op een laagdrempelige manier kennis met de werkgevers.

Er zijn al een aantal mooie matches ontstaan! Het streven is om begin september zo veel mogelijk statushouders aan het werk te hebben. Wilt u er als werkgever de volgende keer ook bij zijn? Meld je dan aan via onze accountmanagers Priscilla Stevens of Ruud Wulms via accountmanagement@werkpuntkom.nl  

Aanwezige werkgevers: Heerschap Groep, Mc Donald’s Weert & Nederweert, NOB Verkeersregelaars, Kupers Reizen, Vebego Groep, Vebego Groen,  Plus Supermarkt Budel, Restaurant Beren Weert, Zorgstart en van Cranenbroek Budel.

Kleine banenmarkt voor statushouder...

Onlangs organiseerde Werk.Kom een kleine...

Werk.Kom haalt een meesterverbinder...

“Op school was ik vaak de clown!,” beken...

Vacature Salarisadministrateur

24 uur per week (Medewerker beleidsuitvo...
Marketing & communicatie Risse Groep
Marketing & communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.