Werk.Kom haalt een meesterverbinder in huis!

27 juni

“Op school was ik vaak de clown!,” bekent onze nieuwe Accountmanager Ruud Wulms met zijn kenmerkende grote lach. Ondergetekende is op een of andere manier niet helemaal verrast… “Ik hou van gezelligheid en spontaniteit in het leven. Eigenlijk ben ik een échte verbinder en ik hou van mensen. Vroeger liep ik wel eens tegen de lamp in mijn spontaniteit. Dan schatte ik iemand verkeerd in.” Maar door de jaren heen heeft hij steeds betere sociale voelsprieten gekregen. Ook in zijn werk komen die sociale inborst, zijn goede babbel en die voelsprieten heel goed van pas.

Voelsprieten
In zijn vorige baan in het bank- en verzekeringswezen maakte Ruud matches tussen werkzoekenden en werkgevers. Hij had de verantwoordelijkheid over een bestand van 200 werkzoekende professionals die tijdelijk gedetacheerd wilden worden. Het waren mensen die hij allemaal ook écht kende. Ruud kon feilloos aanvoelen wie bij welke werkgever zou passen. Dat is een talent dat ook heel goed van pas komt in zijn baan als accountmanager bij Werk.Kom. Nu verbindt deze verbinder bedrijven aan Werk.Kom en onze mensen aan werk. Beter kan niet!

Ni-jwieerter jong
Ruuds sociale karakter op de werkvloer komt meteen uit de verf in zijn eerste weken bij Werk.Kom. Hij dreigt al dat hij mensen (zonder overleg) spontaan opgeeft voor het sportevenement De Greep naar de Hoorn. Altijd in voor een geintje, moet je de verschrikte gezichten zien! En samen met Mark Peters zette hij een voetbalpoule op. Voetbal staat ook hoog op Ruuds lijstje van favoriete dingen. Hij brengt heel wat weekenden door in het sportpark in Nederweert. Zijn kinderen aanmoedigend vanaf de zijlijn of hij staat zelf op het veld. Ik ben een echte ‘Ni-jwieerter jong’, maar ik woon tegenwoordig heel gelukkig met mijn gezin in Weert. Maar er zijn vroeger heel wat zondagavonden begonnen bij Café De Kleine Winst en geëindigd bij De Madeira in Nederweert!”, lacht hij.

Risse-bloed
Maar naast het sociale karakter is Ruud vooral een hele harde werker. En we kunnen wel zeggen dat het Risse/Werk.Kom-bloed absoluut door zijn aderen stroomt. Vol energie vertelt hij werkgevers over Risse Groep en Werk.Kom. “Eerst solliciteerde ik hier op de functie consulent Intake & Diagnose. Ik had een geweldig sollicitatiegesprek. Maar de commissie was unaniem: ze zagen in mij een goede accountmanager. “ Een tijdje later kwam de vacature en ‘yes’ - na weer goede gesprekken - mocht ik beginnen! Ik had meteen een goed gevoel hier. En dat voel je ook elke dag in de wandelgangen. Ik maak graag even een praatje bij de koffieautomaat. Dan zeg  ik “Verdorie Anneke, ben je nu wéér m’n naam vergeten!” Ook heb ik super leuke contacten in het Arbeidstrainingscentrum (ATC). Zo werkt Wimke Mulder daar, die ik ken van het voetballen.” Ruud is eigenlijk altijd aan het verbinden: informeel of formeel.

Iets nieuws
En zo verbond Ruud dus in het verleden ook mensen met werk, een achtergrond die prima van pas komt bij Werk.Kom. “Ik heb lang bij mijn vorige werkgever gewerkt waar ik alles gegeven heb. Het was een mooi bedrijf waar ik echt met hart en ziel werkte. Maar op een bepaald moment was ik niet meer helemaal happy. Het was tijd voor iets nieuws. Ik ben 10 maanden werkloos geweest. Hoewel ik een opgewekt mens ben en geen aanleg heb voor depressies, zat ik best wel eens in de put. Zo alleen thuis. En de was opvouwen, poetsen en vrijwilligerswerk gaf niet echt voldoening. Ik telde de dagen. Weet je wel hoeveel het geregend heeft het afgelopen jaar?! Ik werd er niet goed van, de regen die maar tegen de ramen tikte. Daar ga je dan op letten.”

Herrezen
Maar gelukkig is Ruud weer helemaal uit zijn as herrezen! “Ik wist het gewoon meteen toen ik hier binnenliep. ‘Dit is het!’” Dan heeft het wachten en het luisteren naar de regen dus toch zin gehad. Nu geeft Ruud alles voor Werk.Kom. Hij inspireert anderen onmiddellijk met zijn enthousiasme. En ook de clown in hem is dus weer ontwaakt. Gelukkig maar. Gevoel voor humor is bij Risse Groep/Werk.Kom bijna één van de functie-eisen. We hebben met Ruud een meesterverbinder in huis gehaald! Samen met mede-accountmanager Priscilla en de rest van Werk.Kom zorgt Ruud ervoor dat ons bedrijf het hart steelt van werkgevers in de regio. Veel succes en plezier #samen bij deze missie!

Kleine banenmarkt voor statushouder...

Onlangs organiseerde Werk.Kom een kleine...

Werk.Kom haalt een meesterverbinder...

“Op school was ik vaak de clown!,” beken...

Vacature Salarisadministrateur

24 uur per week (Medewerker beleidsuitvo...
Marketing & communicatie Risse Groep
Marketing & communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.